O podjetju

Spoznajte nas

Domače testenine Šili so testenine z zgodbo o majhnem družinskem podjetju, ki je nastalo iz velike ljubezni do priprave hrane in kuhanja.   

KAKO SMO ZAČELI...

V našem domu je od nekdaj dišalo po svežem kruhu, potici in piškotih, po tradicionalni slovenski hrani, ki pa smo si jo pripravljali na malo bolj nov in svež način. 

Ljubezen do testa je v našo hišo prinesla mama Barbara, vedno večje zanimanje za testenine pa smo dobivali ob vsakoletnem obisku Italije, po kateri smo zelo radi potovali.
Tam smo se naučili, da testenine niso zgolj hitro pripravljen obrok. So umetnost, so hrana za dušo.

Italija nas ni pustila ravnodušnih in ravno zato smo se, ob spoznavanju njene kulture in gastronomije, odločili, da poizkusimo z izdelavo domačih testenin še pri nas v Sloveniji, jim dodamo našo slovensko domačnost ter ustvarjalnost naše družine.

Kupili smo prvi strojček za izdelovanje testenin, spodnji prostor v naši hiši smo si uredili v delavnico in tako je oče Gregor začel z ustvarjanjem.

Vztrajali smo in počasi so naše testenine dobivale pravo obliko ter pristni okus po pšenici. Izdelovali smo vedno več okusov in oblik, sprva le zase in za prijatelje. Ker so bile tako izjemnega okusa smo se kasneje prav na njihovo pobudo odločili, da se v tej smeri še bolj strokovno izobrazimo.
In smo odšli, v Parmo v Italijo, kjer se je vse začelo, saj zgodovina pravih italijanskih testenin sega prav v to mesto.
Po pridobljenem znanju in zanosu, ki ga je bilo ogromno, smo se odločili za predstavitev naše nove družinske obrti tudi uradno. 

NASA DRUŽINSKA ZGODBA, NAVITA NA VILICO...
Na trg smo stopili leta 2013 pod imenom Šili testenine. Šili je izpeljanka iz našega priimka Šilc, idejo zanjo pa je prispeval prav naš dedi, ki je bil od samega začetka naš največji podpornik. V spomin nanj smo se odločili, da to ime tudi obdržimo.

Uporabljamo visoko kvalitetne naravne sestavine iz kontrolirane pridelave.
Osnova za testenine so vedno trda pšenica durum značilne zlate barve in sveža jajca pašne reje. Paleta barv, oblik in okusov je že zelo široka in se vsako leto širi.

Posebnost v izdelavi testenin je vsekakor naravno sušenje.
Iz stroja gredo testenine skozi roke, ki jih skrbno pregledajo ter položijo na leseno sito, potem pa gredo skozi naravni proces sušenja, ki traja do 48 ur.
Tako oddajajo čudovit vonj in okus domačnosti, ki se ohrani vse do pakiranja, odprtja paketa ter zaužitja.  

Svoje znanje vseskozi dopolnjujemo in vedno radi prisluhnemo željam naših kupcev. 
Zavedamo se, da imamo visoko kvalitetne testenine, kar pa lahko ohranimo le z butično izdelavo in prodajo. Šiliji vse izdelujemo ročno in s srcem.
Naši paketi dajejo en velik občutek topline, pristnosti in domačnosti, česar zares ne premore nobena industrijsko pridelana hrana. Naj poudarimo, da so naše testenine pridobile tudi certifikat ArtCraft Slovenija, ki kupcu zagotavlja, da gre resnično za naravni in domač proizvod.